Äldrenytt

MVT_Banner_500x80

I huvudet på Lill

Ok att bilden publiceras?

ladda ned

Hej!

Som många av er vet, har vi en facebookgrupp. I den publicerar gruppmedlemmarna länkar och tips och bilder av olika slag. För det mesta är det uppskattade inlägg och visst är det fantastiskt att det går att sprida information och inspiration på ett så enkelt sätt, samtidigt som man bidrar till att äldreomsorgen blir ännu bättre.

Även om det händer, är det sällan vi gruppadministratörer lägger oss i det som publiceras. För det mesta är tonen god och det är heller inte särskilt ofta någon i gruppen protesterar eller anmäler ett inlägg. Det klart att det händer, men då handlar det oftast om att att någon tycker att någon annan har publicerat en bild, där det går att se vem eller vilka eventuella personer på bilden är. Och eftersom det vanligtvis handlar om äldre personer som bor på ett särskilt boende och därmed i grunden skyddas av sekretess, tänker sig anmälaren att bildpubliceringen är olaglig.

Men riktigt så är det inte. För om personen, som finns med på bild, tycker att det är ok att bilden publiceras, är det naturligtvis tillåtet att lägga ut den. Vi utgår ju också från att ni, som publicerar bilder på personer, har stämt av med personerna i fråga. Ganska självklart att göra, tycker vi, men vi påminner gärna ändå.

Ha en skön vecka allesammans. Vi hörs! // Lill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270