Äldrenytt

Gothia_demenskonferens_500x80

böcker

Ny bok: Matglädje på 20 minuter

Matglädje på 20 minuter är en receptbok tänkt att inspirera hemtjänstpersonal och närstående som lagar mat hemma hos äldre. Att ibland få njuta av nylagad mat även när man själv inte förmår laga den ger många äldre matlusten och matglädjen tillbaka.Boken har fokus på snabba, lätta och igenkännbara rätter som kan tillagas på mindre än 20 minuter. De är baserade på hel- och halvfabrikat och flera av rätterna kan tillagas både i mikrovågsugn och på spisen. Boken innehåller också förslag på vad man kan ha i kyl, frys och skafferi samt tips på bra livsmedelshygien vid matlagning.

Titel: Matglädje på 20 minuter, Författare: Nätverket för äldres mat och måltider i Uppsala län, Antal sidor: 72, Pris: 124 kr exkl moms och frakt. Beställ med ett mejl till bok@minsektor.se. Uppge titel, antal och leveransadress.

6 thoughts on “Ny bok: Matglädje på 20 minuter

 1. .

  det vore väl bra men med tanke på att många äldre är undernärda just för att pensionen inte räcker till så skulle det vara en omöjlighet att betala 124 plus moms och frakt faktiskt.

  Reply
 2. MM

  Jag tycker att det verkar vara en bra bok, som mycket väl kan förbättra hälsan hos många, och därmed ökad livskvalitet. Känns gnälligt att beklaga sig över priset, nog går det att få ihop de pengarna för i princip alla. För resten kan ju även någon närstående köpa den som present, ett julklappstips. (Ja, jag vet att inte alla har någon närstående som stöd och hjälp!) Hoppas att det blir en väl spridd bok.

  Reply
 3. CW

  I många kommuner (jag skulle tippa på de flesta) så lagar inte hemtjänstpersonal mat. Det är inget som normalt beviljas. Behovet tillgodoses med sk mattjänst.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270