Äldrenytt

Kui_Rikskonferens-kvalitet-ao-mars-18_550x100

I huvudet på Lill

Hur mikroladdar du batterierna på jobbet?

andersson-prb-11-2000mah-black(216306)_2_Normal_Extra

De senaste dagarna har jag hört flera personer prata om att de behöver ladda sina batterier och att de behöver förändra sättet de gör det på. Inte försöka ladda med att vila utan att göra det genom att fylla på med något som kräver koncentration och uppmärksamhet. För att det är först då, när vi har fullt fokus på något annat än vi brukar, som vi släpper det vanliga (dvs allt det där som har laddat ur vårt batteri). Samma personer som har pratat om det här, har sedan använt en liknelse, som handlar om att man ska se sig själv som en mobiltelefon. Som ju också behöver laddas regelbundet.

När du laddar din telefon räcker det inte med att du bara lägger den rätt upp och ner någonstans och låter blir att använda den. Det sparar visserligen på telefonens batteri, men det ger inte batteriet några nya krafter. Ska telefonen laddas behöver du tillföra något annat, t ex från ett eluttag eller från en portabel laddare. Mobiltelefonen återhämtar sig inte genom enbart vila och det gör inte vi människor heller, har personerna sagt. Något utifrån behöver tillföras.

Visst är det en bra liknelse? Eller? Den är tydlig och den går att använda på många plan. Definitivt när det handlar om att ladda batterierna i stort i livet, men kanske även i mindre skala, i någon slags mikrovariant. Hur ser t ex mikroladdningstillfällena ut på jobbet? Hur laddar du där? Eller hur skulle du kunna göra det, om du inte gör det redan idag?

// Lill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270