Äldrenytt

Kui_Rikskonferens-kvalitet-ao-mars-18_550x100

Blandat

Hur blir det när vårdpersonal tolkar äldres behov av välfärdsteknologi?

ForskarteamAnneliEllaMarieIsabella_mvte2017-2-1024x632

Hur fungerar det när vårdpersonal ”tolkar” då äldre själva inte tros kunna delta i utveckling av innovationer för äldresektorn?

Ella Kolkowska, Anneli Avatare Nöu, Marie Sjölinder och Isabella Scandurra presenterar resultatet från en forskningsstudie vid ett äldreboende i Vallentuna, där både personal och de äldre var engagerade i ett innovationsprojekt. Studien visar att alla parter har att lära av varandra och att det inte är så lätt att veta utan att först prova på riktigt. På MVTe mässan  kommer de att presentera metoderna som användes och de resultat som de gav. Publiken och åhörarna kommer att vara med i dialogen med hjälp av mentometer-frågor.

Detta är en av många intressanta konferenspunkter som nu är klar inför MVTemässan 24-25 januari. Här kan du läsa hela konferensprogrammet >> och här kan ni boka er konferensplats >>

 

2 thoughts on “Hur blir det när vårdpersonal tolkar äldres behov av välfärdsteknologi?

  1. Gunnar Brolin

    Många gånger har jag hävdat de stora möjligheterna att med robotars hjälp automatisera bort de tunga sysslorna för den alltmer ansträngda personalen.
    Kruxet är väl att den äldre kvinnan och likaledes äldre mannen inte ska behöva känna sig som en automattvättad ko under tvagningsperioden före mjölkningen!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270