Äldrenytt

MVT_Banner_500x80

I huvudet på Lill

Hjärta, hjärna och teknik i Almedalen

19702037_2015003018525416_324792070116588996_n

Jag är i Visby. Det är Almedalsvecka och jag ägnar mig åt äldreomsorgsfrågor. Seminarier om demenssjukdomar och hur vi kan skapa ett demensvänligt samhälle, föreläsningar om läkemedelshantering, debatter om valfrihetsreformer, föredrag om hur man klarar den framtida personalförsörjningen, rundabordssamtal om hur man bygger bästa äldreboendet och självfallet allt det som handlar om digitalisering och välfärdsteknik. Det råder definitivt ingen brist på idéer och förslag på hur äldreomsorgen kan bli ännu bättre.

När det sedan gäller frågor som rör välfärdsteknik är diskussionerna förvånansvärt polariserade. Fortfarande. Som om det handlade om antingen eller. Vilket det inte gör. Valet står inte mellan en äldreomsorg med enbart robotar och tekniska lösningar och en äldreomsorg helt utan robotar och tekniska lösningar. Äldreomsorgen behöver både hjärta, hjärna och teknik. Både människor och robotar. Det är inte svart eller vitt. Det är grått. Som det mesta här i livet :).

Allt gott! Hälsningar från ett soligt Visby!

// Lill

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270