Äldrenytt

Kui_Rikskonferens-kvalitet-ao-mars-18_550x100

I huvudet på Lill

Göra något helt annat

istock_000002673303medium

Om du inte trivs på jobbet, finns det massor att läsa om vad du ska göra. För att börja trivas. Det finns oändligt med böcker, oändligt med artiklar och på det en uppsjö av coacher med tips och vänner med goda råd. ”Gör si” eller ”gör så” eller ”prata med chefen” eller ”ring företagshälsovården”. Och visst. Hitta en lösning, det ska man alltid göra. Frågan är bara hur långt man ska driva det. Hur mycket jobb man ska lägga ned på det och hur länge man ska hålla på, för att hitta ett sätt att trivas på jobbet.

Att det inte alltid är helkul på jobbet, det är ganska självklart för de flesta av oss och det får man ta ibland och för all del, försöka lösa ibland. Fast om man under en lång period faktiskt har ogillat sitt jobb och om det faktiskt inte finns skäl att tro att det kommer att bli bättre, är det inte då bättre att byta jobb? Byta arbetsgivare eller kanske byta bransch, varför inte skaffa sig en utbildning? Göra något helt annat.

Vad som är en ”lång period”, det är upp till var och en och det kan självfallet se olika, men det klart att det finns en gräns. Ett läge då det är dags att säga tack och hej. Precis som två kvinnor jag känner gjort nu i vår. Den ena har jobbat i äldreomsorgen i många år, men inte tyckt att det varit särskilt stimulerande det senaste året. Så hon sa upp sig och började jobba med något helt annat. Den andra kvinnan gjorde tvärt om. Hon har i många år arbetat med något helt annat och valde nu ett jobb i äldreomsorgen. Båda säger idag att “det här skulle jag gjort för länge sedan”.

Allt gott! // Lill

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270