Äldrenytt

Gothia_demenskonferens_500x80

I huvudet på Lill

Alla vill inte göra äldreomsorgen ännu bättre

64756_10153561794921664_7736850581618670382_n (1)

Det här nyhetsbrevet finns för att göra äldreomsorgen ännu bättre. Inte för att nyhetsbrevet i sig påverkar äldreomsorgens kvalitet på något sätt, det tror vi inte, men för att ni som läser det då och då får till er en nyhet eller blir inspirerade att göra något, som i sin tur gör äldreomsorgen ännu bättre. Det är inte så komplicerat egentligen, det handlar om att alla inte kan göra allt, men alla kan göra något. Så tänker vi även med vår facebookgrupp, där ni delar med er av kunskap och pepp. 

Nu är ju vi människor olika och det klart att det finns folk som inte är intresserade av att inspirera andra på ett konstruktivt sätt och det får man stå ut med, även om det är lite trist. Inte minst när jag tänker att de som medvetet sprider missnöje på nätet antagligen ägnar sig åt samma sak på jobbet och därmed också försvårar för alla som faktiskt vill utveckla äldreomsorgen. Men ok. Det får stå för dem. Vad som däremot inte är ok i vår facebookgrupp, det är rena personangrepp. Som görs helt öppet. Och oftast inte av någon anonym eller påhittad avsändare, utan tvärt om, personen finns med både bild, namn och gärna arbetsplats. Utan att blinka kallar man andra i flödet för jävla kärring och idiot. Man häpnar. Baxnar, som min mamma säger.

Vi försöker ha koll på vad som skrivs i vår facebookgrupp, men vi hinner inte läsa allt och vi vill heller inte vara några poliser. I grunden tycker vi dessutom att vuxna människor ska ta ansvar för vad de själva säger och skriver. Om ni tycker att någon går över gränsen i facebookgruppen, tycker vi i att ni i första hand ska ta det med personen själv i fråga. Om det inte fungerar, för det gör det inte alltid, så anmäl inlägget till oss, det finns en knapp på facebook för att göra det. Tala gärna om varför ni anmäler inlägget, för ibland är det lite oklart.

Tack för hjälpen!

Lill

 

One thought on “Alla vill inte göra äldreomsorgen ännu bättre

  1. Anita walfridsson

    Tack Lill för Ditt inlägg! Väldigt tydligt och konkret. Sorgligt att det ska behöva skrivas men tyvärr. Vuxna måste gå före som goda exempel. Förståeligt att barn och unga skriver hemska saker och mobbar varandra på nätet.

    Än en gång tack för Din fina artikel.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270