Äldrenytt

MVT_Banner_500x80

storbild

2017 års stipendiat i ”Gott Ledarskap i Demensvården”

annelikullagarden

Anneli Franzén är enhetschef på Kullegårdens äldreboende i Partille sedan fyra år. Trots att huset byggdes 1969 har Anneli bidragit till att skapa ett aktivitetsområde i en korridor, spa och upplevelserum efter inspiration från Japan.

Utomhus kan de boende pröva barfotastig. Rogivande gungstol erbjuds som terapi istället för mediciner. Modern teknik har tagits till hjälp för att genomföra nollvisionen med öppna dörrar och frigöra mer personaltid för de boende genom automatisk dammsugning. Fallolyckor har minskat efter att man infört nattliga besök hos de boende via korta kamerainblickar istället för öppnande av dörrar.

Maten lagas i eget kök i huset och närstående inbjudes till mingel med provsmakning av den mat de boende erbjudes. Dukningen är genomtänkt efter tips från demensteamet. Med jämna mellanrum dukas gemensam hotellfrukostbuffé i foajén.

Närstående uppmuntras till delaktighet i det dagliga. Som närstående kan man få låna en lägenhet i huset för övernattning. Personalen uppmuntras att ta egna initiativ och de boende involveras för att styra vad de själva önskar göra.

All personal har fått träna hur det är att vara 40 år mer än sin egen ålder genom att klä sig i en ”äldredräkt” och pröva glasögon som ger prov på sex olika synfel. Fortbildning i bemötande och gemensamma rutiner tillsammans med angränsande enheter sker regelbundet och bidrar till gott samarbete över gränserna.

Kort sagt, det känns som ett spännande och aktivt boende att få bo på med stark positiv värdegrund och de boendes bästa för ögonen och det är med glädje Föreningen för Gott Ledarskap i Demensvården har utsett Anneli till 2017 års stipendiat.

Med vänlig hälsning,
Marianne Melkersson tel 0706 718294
styrelseledamot Föreningen “Gott ledarskap i demensvården”  www.gottledarskap.nu Vi finns också på Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg

Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer till din mail varje vecka med inspiration, nyheter och information - helt gratis!

Välkommen att prenumerera på nyhetsbrevet Aktuell Äldreomsorg
Ditt namn
E-postadress
Befattning
Verksamhet_foretag_organisation

Veckans ”I huvudet på Lill Jansson”

"En app för att betygsätta hemtjänstpersonalen...." Läs mer...

Följ Äldrenytt på Instagram…

instagram-logo Här skriver vi om stort o smått...som rör äldreomsorgen

Så kan datorspel främja äldres hälsa (i samarbete med casino.se)

"Från en förbättrad kognitiv förmåga till en förändrad smärtupplevelse – här kan du läsa mer om hur att spela datorspel kan påverka äldres hälsa till det bättre." Läs mer...

TEMAbrev

TEMAbrevlogga Här kan du läsa om olika teman, ex demens, hemtjänst, ... Läs mer...

Arkiv

Kui_etnicitet-jamstalldhet_250x140 nextory270x270